MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Targowisko przy ul. Kaliskiej we Włocławku. 1 czerwca 2024. Produkty, ceny. Zdjęcia

NOWE
Targowisko przy ul. Kaliskiej we Włocławku. 1 czerwca 2024. Produkty, ceny. Zdjęcia

Dzień Dziecka oraz 10. urodziny ICE Kraków. Moc atrakcji na podwójny jubileusz

Dzień Dziecka oraz 10. urodziny ICE Kraków. Moc atrakcji na podwójny jubileusz

Polecamy

Ten popularny napój może wspierać twoje zdrowie!

Ten popularny napój może wspierać twoje zdrowie!

Maturzyści na rynku pracy z długami. Mają do spłacenia 4,6 mln zł!

Maturzyści na rynku pracy z długami. Mają do spłacenia 4,6 mln zł!

Najprostsze ciasto drożdżowe z truskawkami. Dodaj jeden składnik i będzie wilgotne

Najprostsze ciasto drożdżowe z truskawkami. Dodaj jeden składnik i będzie wilgotne